Leer nee zeggen en kies voor jezelf

Je staat altijd voor iedereen klaar. Je werkt hard en staat positief in het leven. Dat is ook logisch want je hebt thuis geleerd: schouders eronder, niet zeuren en doorgaan. Toch loopt het op dit moment niet zo lekker en ben je het overzicht kwijt. Je weet het even niet meer. Ik begrijp het wel. Er is de laatste tijd best veel gebeurd in je leven.

Het is druk in je hoofd. Zoveel vragen en gedachten. De vraag die jou al een tijd bezighoudt is wat wil ik met mijn leven? Je hebt geen idee. Het is ook zo logisch dat je daarom twijfelt aan jezelf en je onzeker voelt. Het zorgt ervoor dat je gedachten alle kanten opschieten en je kritisch naar jezelf bent. Gedachten als Wie zit er nou op mij te wachten? Ik doe het ook nooit goed. Ik kan toch helemaal niets. gaan regelmatig door je hoofd. Wat frustrerend moet dat voor je zijn.

Fijn dat je al bij de huisarts bent geweest om je te laten onderzoeken waarom je steeds zo moe bent. De huisarts zei dat er fysiek niets met je aan de hand is, maar wat is het balen dat je vermoeidheid blijft. Sporten zou goed voor je zijn, maar zelfs een beetje in beweging zijn is al te veel voor je.

Heb je het gevoel dat het leven aan je voorbijgaat? De dagen vliegen om. Voordat je het weet is er weer een week voorbij. Het is alsof je op de automatische piloot leeft. Je mist iets in je leven. Regelmatig doe je leuke dingen met je gezin of met je vriendinnen, maar je geniet er niet echt van. Daar voel je je ook wel een beetje schuldig over, toch?

Je zorgt voor alles en iedereen. Je bent gewend om alles zelf te doen, maar daardoor voelt het wel dat je er alleen voor staat. Heb je er al eens aan gedacht om anderen om hulp te vragen? Waarschijnlijk niet. Dat is heel begrijpelijk want stel je voor dat je anderen tot last bent.

Het valt allemaal niet mee. Maar weet dat nog niet te laat is. Er kan iets veranderen. Echt. Je kunt weer de baas zijn over jouw leven, je energiek voelen en genieten van de dingen die je doet. Dat kan allemaal, als jij maar wilt. Ben jij er echt klaar mee hoe het nu gaat? Wil je echt dat er iets verandert? Dan is het traject Kies voor jezelf iets voor jou!